Talli ja perheemme

Äiti tyttären hevosella eli Henna ja Doris 

Hevostila tunturin kupeilla
Luostolan hevostila sijaitsee Lapissa, Sodankylän kunnassa, lähellä Pyhä-Luoston matkailualuetta.
Sodankylästä meille on 27 km, Helsingistä yli 900 km ja pohjoiselta Jäämereltä noin 400 km. Luostolta matkaa tulee n. 11 km ja Pyhätunturilta 35 km. Toimimme yksityistallina, järjestämme kursseja ja tapahtumia.
Matkailualueista löytää lisää tietoja täältä: Pyhä-Luosto


Tytär äitin hevosen kimpussa eli Ellu satuloimassa Peteä
Pyöröaitaus on käytössä varsinkin nuorten hevosten aloituksessa,
tässä Ellu ja Lisa kesällä 2011

Talli on yksityinen, 12 hevosen ja yhden pienen ponin talli. Käytössämme on kolme tarhaa, iso aidattu ratsastuskenttä ja halkaisijaltaan noin 14 metrin pyöröaitaus.

Maastot hevostilan ympärillä ovat hyvät, tallilta pääsee metsäpoluille suoraan. Talvisin osalla hevosista myös ajetaan reellä, samoin maastoretkiä tehdään ympäri vuoden.

Keitä me olemme?
Olemme pitäneet hevosten kanssa yhtä jo yli kolmekymmentä vuotta ja asuneet eri puolilla Suomea. Syntyperäisinä lappilaisina olemme kuitenkin palanneet takaisin tänne "Napapiirin paremmalle puolelle".

Alpo Isola
Alpo ja Vissitär opettamassa 2-vuotiasta Elsaa


Alpo on touhunnut hevosten kanssa jo nelisenkymmentä vuotta. Hän harrasti aikanaan aktiivisesti raviurheilua, mutta nykyään Alpo viihtyy metsässä satulassa ja talvisin myös rekiajeluilla. Tilalla Alpo vastaa kaikesta rakentamisesta, kalustosta, rehujen hankinnasta sekä hevosten kengittämisestäkin. Pitkään hevoskokemukseen mahtuu niin tammojen varsotusta , varsojen opetusta kuin myös hevosten saattelemista viimeisille laitumille. Alpo on vienyt matkailijoita hevosten kanssa maastoretkille, sekä ratsain että reellä ajaen. Alpo on kouluttautunut myös hevoshierojaksi. 
Henna Koskinen
Henna ja Elsa Eben 
Henna ja Playin Chic Lisa


Hennakin hommasi ensimmäisen hevosensa, venäläisen oriin, jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Väliin mahtuu sitten pienimuotoista raviurheilun harrastamista ja ravureilla ratsastamista, ratsastusta Sodankylän armeijan hevosilla ja lopullisen sysäyksen intohimoon antanut western-kurssi Limingassa 1990-luvun loppupuolella. Ratsastuksenohjaajan tutkinnosta jäi puuttumaan rataestekoe 2000-luvun puolivälissä.
Tilalla tallirutiinit, hevosten ruokinta, tuntien pito ja matkailijoiden palvelu hallinnollisten töiden lisäksi pitävät työn touhussa. Westerniin Henna on kiinnittynyt ihan täysillä ja on aktiivisesti mukana myös ratsastusseuran toiminnassa.

Maria 'Ellu' Isola
Ellu Doriksen kanssa karjakurssilla elokuussa 2011
Tytär Ellu asuu ja työskentelee Sodankylässä. Hän on edelleen tärkeä lenkki hevostilan arjessa ja vierailee Luostolla viikottain. Ellu on aloittanut lännenratsastuksen omalla shetlanninponillaan alle 10-vuotiaana, jatkanut sitten hienolla newforestin Kalle-ponillaan yli kymmenen vuotta ja ensimmäisen, oman quarterhevosensa Doriksen hän koulutti 1-vuotiaasta varsasta saakka. Ellu on ollut mukana lännenratsastuksen liittovalmennuksessa aluetasolla, hän on myös suorittanut SRL:n I-valmentajatutkinnon.
Ellu pitää paljon tunteja ja kursseja sekä tilan hevosilla että omilla hevosillaan ratsastaville. Ellu vastaa myös tallin nuorten hevosten ratsuttamisesta ja niiden kouluttamisesta.

Ellu tekee nykyään töitä oman toiminimensä puitteissa: Hevoskoulu Ellun Konit, hän kiertää eri talleilla pitämässä tunteja, ratsuttamassa ja työskentelemässä maasta.

Linkki Ellun sivuille: http://www.hevoskoulu.com/http://www.hevoskoulu.com/


Ellu ja nuori qh-poika Martti (Pretty Smart Mickey)
Ellu ja Martti syyskuussa 2013 (kuva: Pasi Hiltunen)


Monipuolista toimintaa, monipuolisia hevosia
Jojo rekipollena             
Henna ja Vissitär
Martti ja Pete
eli nuoret pojat ruokailemassa

Luostolan hevostila
Luostola Horse Holidays Oy
Alakitisentie 1007
FI 99555 Luosto
henna.koskinen@luostola.com
Alv.rek, 1772085-6
Tallillamme on ajanmukaiset turvallisuussuunnitelmat sekä toiminnan vastuuvakuutukset.