Kursseja Luostolla ja muualla

Blogien kurssitunnelmia löytyy linkeistä:

Helinä Tuomikoski syyskuussa 2013 Luostolla

Ed Dabneyn karjakurssilta Purmossa syyskuussa 2012

Ed Dabneyn karjakurssilta Vetelissä syksyllä 2011

Helinä Tuomikoski elokuussa 2011 Luostolla


Ja tästä alta löytyy kuvia Ed Dabneyn Luoston kursseista vuosilta 2012 ja 2013

Tällä hetkellä ei ole varattuna Ed Dabneyn kurssia vuodelle 2014.

Advanced Riding Skills Clinic 31.8. - 1.9.2013

Tervetuloa mukaan katsomaan ratsastuskurssia. Mukana on 10 ratsukkoa ja jälleen on monen rotuisia, eri ikäisiä hevosia eri ikäisine ratsastajineen ja erilaisine satuloineen :)  Ratsastamme lauantaina kerran isommassa ryhmässä kaikki yhtäaikaa ja sen jälkeen pienryhmissä.

Tallilla on pieni puffetti, josta voi ostaa nokipannukahvia ja pikku herkkuja. Ei katsojamaksua. 

Aurinkoista viikonvaihdetta luvassa tälläkin kertaa!"Six Keys To Harmony - Extended Version"  
6. - 9.6.2013
Kaikki kuvat: Pasi Hiltunen - kiitos!

Beautiful Friday morning in Lapland - we are ready!
Peaceful, relaxed and safe atmosphere makes it possible for people to learn
Happy to spend all day with horses

All breeds, all ages, different genres...
2 yrs old filly joining team every time to time - a good start for a young horse
Ed bridling

Sometimes,  to demonstrate, it takes a bit more...

He makes what it takes


And sometimes it took longer for us to get it...
... and then it is time to take a moment of rest Diverse and versatile moments of learning

How to hold your halters
Gymnastics before mounting
Meanwhile you stretch, I may take a small nap, ok?
True cowboys ain't made of sugar...
Ed Dabney will return to Lapland for "Advanced Riding Skill Clinic"
on late August, 2013!

Welcome! Six Keys to Harmony Extended Version kurssi kesäkuussa 2013:

Ed Dabney, amerikkalainen viidennen polven hevosmies on tulossa Lappiin ja Luostolle kolmannen kerran kesäkuussa 2013. Kahdella aikaisemmalla kurssilla osallistujia on ollut eri puolilta Lappia: erilaisen hevostaustan omaavia ihmisiä, erilaisten hevosten kanssa.

Osallistujissa on ollut kokeneita oman hevosen omistajia, useita vuosia tuntihevosilla ratsastaneita harrastajia, kokemattomia ensikertalaisia, miehiä ja naisia, iältään alle kaksikymppisistä yli viiskymppisiin. Hevosia on ollut nuorista ratsastamattomista kokeneisiin konkareihin - puoliverisiä, suomenhevosia, lämminverinen, arabi, islanninhevonen, quarterhevosia. Useat kurssilaiset ovat osallistuneet molempiin aikaisempiin kursseihin ja ovat tulossa mukaan taas seuraavallekin. Viettämään laatuaikaa hyvässä seurassa - hevosten kanssa :) 


Ehkä yksi Edin vahvuuksista onkin hänen laajan kokemuksensa mukanaan tuoma tasavertainen ja reilu asenteensa kaikkia kurssilaisia kohtaan. Hän on todella vilpittömän kiinnostunut siitä, että ihmiset saavat apuja hevosenkäsittelytaidoissaan. Hänen ammattitaitonsa pohjaa usean vuosikymmenen kokemukseen hevosten kanssa. Hän on työskennellyt karjatiloilla, osallistunut hevosten kanssa elokuvien tekoon, kouluttanut ja opiskellut klassista ratsastusta, kouluttanut sekä hevosia että ihmisiä, pitänyt klinikoita ja demoja sekä kotimaassaan että Euroopassa. 

Kurssien tunnelma on rento ja turvallinen, Ed on myös huumorintajuinen ja helposti lähestyttävä ihminen. Hänen oma opetustyylinsä on selkeä, johdonmukainen ja helposti omaksuttavissa. Kesäkuun kurssi järjestetään kolmipäiväisenä leirinä, jossa kahden ensimmäisen päivän aikana käydään läpi "Six Keys" sekä maasta että selästä. Kaikki ovat kentällä yhtä aikaa, ensimmäisenä päivänä hevosilla on vain naruriimu ja köysi. Toisena päivänä hevoset satuloidaan ja selästä tehdään samat asiat kuin edellisenä päivänä maasta.
Maastakäsin ja ratsain tehdään peruutukset, etu-ja takaosanväistöt, suunnan muutokset, askellajin muutokset, avotaivutukset. Harjoitusten tarkoituksena on auttaa hevosta pysymään rauhallisena, keskittyneenä ja motivoituneena. Fyysisesti ne lisäävät hevosen koordinaatiota, jotta se voi liikkua täsmällisesti ja sujuvasti, samoin ne edesauttavat hevosen taipumista. 
Harjoitukset auttavat sekä ihmistä että hevosta fyysisellä, henkisellä ja tunnetasolla kohti onnistunutta ja turvallista ratsastusta. Erilaisin harjoituksin rakennetaan myös hevosen rohkeutta, jolloin se pysyy rauhallisena ja luottavaisena.

Kolmantena kurssipäivänä syvennetään opittuja asioita vielä enemmän käytännössä. Hauskojen ja erilaisten tehtävien avulla opitaan kontrolloimaan hevosen liikkeitä yhä täsmällisemmin. Ennakkoluulottomasti yhdistellään "Lapin ja Lännen" asioita kentällä ja lähimaastossa. 

Kurssiaikataulu
Torstai 6.6.2013 18:00 - 20:00
Kokoontuminen, tutustuminen, Ed Dabneyn luento
Perjantai 7.6.2013 "Six Keys to Harmony" - maastakäsin klo 10:00 - 18:00
Koko päivä työskennellään hevosten kanssa maastakäsin, päivän aikana pidetään pari kahvitaukoa tallin pihapiirissä (kuuluvat kurssimaksuun) sekä käydään omakustanteisella lounaalla Luostolla. 
Lauantai 8.6.2013 "Six Keys to Harmony" - ratsain klo 10:00 - 18:00
Hevosten satulointi ja suitsinta, hevosten koulutustasolla tai ratsastussuuntauksella ei ole merkitystä. Harjoitukset voidaan tehdä sekä englantilaisissa että western varusteissa. Tauot kuten edellisenä päivänä.
Sunnuntai 9.6.2013 "Saddle Up & Ranch Trail" ratsain klo 10:00 - 16:00
Ratsastusharjoituksia kentällä ja lähimaastossa. Päivän aikana nautitaan "cowboy-cookout" - piknik lounas tallin pihapiirissä, kuuluu kurssimaksuun. 

Kurssin hinta
335 e/ratsukko
Kurssi voidaan maksaa kolmessa erässä. Yksi erä varatessa, seuraavat erät sopimuksen mukaan maalis- ja toukokuussa 2013. Hinta sisältää alv:n. 

WRL ry:n jäsenet: hinta 320 e/ratsukko.

Kurssille mahtuu 12 ratsukkoa.
Karsinapaikat hevosille 15 e/yö sisältää kuivikkeet ja säilöheinän. 

Päiväkarsinat 5 e/hevonen (omin eväin)

Katsojamaksut: 10 e /päivä, 25 e /3 päivää - tai riittävästi ostoksia puffetista!


Kysy rohkeasti lisää: info@metsapolut.net tai 0400 988 991 (Henna).

Ed Dabney pitää täällä ollessaan myös yksityistunteja. Tunnit voivat olla ratsastusta, ratsutusta, maastakäsittelyä, lastausta, satulaan totuttamista, juoksutusta, istuntaa jne. Hän voi tulla myös kotitallille pitämään tunteja. Yksityistunnit maksetaan suoraan hänelle. 110 e/yksityistunti ja 75 e/hlö jos samalla tunnilla 2 ratsukkoa.Kaikki ylläolevat kuvat ovat Pasi Hiltusen ottamia touko- ja syyskuussa 2012 Luostolla.

ja sitten jatketaan Ed Dabneyn kanssa....

Valitettavasti joudumme perumaan suunnitellun karjakurssin, vielä ei löytynyt riittävästi kiinnostuneita osallistujia. Jätän ohjelman kuitenkin tähän sivuille vinkiksi.... :) 

15.- 16.6. 2013 Midnight Sun Cow Clinic - eli ensimmäinen karjakurssi Lapissa!Kurssi pidetään kahden päivän klinikkana Kemijärvellä, Kerkelän maitotilalla. Tilalla on pitkät perinteet lappilaisen juuston tuottajana. Karjakurssilla käytössä on tilan nuorta karjaa ja kurssi pidetään ulkolaitumella tilan pihapiirissä.

Kurssin tarkoituksena ei ole tehdä meistä valmiita karjapaimenia, mutta se on erinomainen tapa parantaa kaikenlaista yhteistyötä hevosen kanssa. Ed Dabneyn tyyliin kurssilla edetään cowboy-perinteitä kunnioittaen, ranch-työskentelyä opetellen. Kurssilla ei tähdätä ns. kilpailuratsastukseen (lännenratsastuksen karjalajit) vaan harjoitellaan karjatilan jokapäiväisiä töitä rauhalliseen tahtiin.

Ratsastajan tai hevosen ei tarvitse olla tottunut lehmiin aikaisemmin. Luostolan hevostilalta karjakursseilla Keski-Pohjanmaalla ovat käyneet Ellu hevostensa Doriksen ja Martin kanssa, sekä Henna ystävien kokeneemmilla lainahevosilla ja Luostolan omalla Lisalla. Luostolan hevostilan hevoset eivät olleet ennen kursseja koskaan aikaisemmin nähneetkään lehmiä...

Kurssi on siis tarkoitettu kenelle tahansa meistä. Se on hauskaa ja tarjoaa sekä hevoselle että ratsastajalle mielenkiintoista ja mielekästä tekemistä. 
Kurssille mahtuu 8 ratsukkoa. Kurssin hinta on 270 e ja se sisältää kaksi täyttä työpäivää hevosten kanssa.Ei kuitenkaan auringonlaskuun saakka...

Kuva Hästbackan tilalta v. 2011