perjantai 1. kesäkuuta 2018

Tänäänkin on hyvä päivä

tehdä kaikenlaista mukavaa. Voi olla uutta ja erilaista tai jotain vanhaa ja vakiintunutta - mutta päivä on varmasti oikea. Tänäänhän on vain kerran.

Tarhaelämää toukokuun alkupuolella
Tämä toukokuu on tuonut tullessaan paljon tapahtumia ja iloisia tekemisiä. Valoisat päivät ja nyt siis jo yöttömät yötkin sujahtelevat yksi toisensa jälkeen, herkeämättä tapahtuu jotain.

Runsaslumisen talven jäljiltä, toukokuun kuudes päivä sitä oli vielä jäljellä paljon
Kevät ja kevätkesä ovat Lapissa upeaa aikaa ja tänä keväänä kaikesta on saanut nauttia ihan täysillä. Siitä, että meillä on toukokuussa lehti puussa, kukkivia kukkia, pölyttäviä hörhiläisiä, rakkaita muuttolintuja, leppeitä tuulia ja virtaavia vesiä. Tämähän saa ihmisetkin ihan höperöiksi. 

Konstit on monet sano akka ja Ville oli ihan samaa mieltä.
Kyllä kissa tietää mihin aurinko lämmittää.

Tätäkin ehdittiin ihmetellä toukokuussa ja ottaa kesä ainakin kaksi kertaa vastaan.
Lapin alkukesä pukeutuu ensin hentoihin väreihin, varovasti kuin akvarellissa. Aurinko kulkee taivaan rajassa vaan ei painu mailleen. 

Sattasjoki hieman ennen puoltayötä. 

Ajan äärellä
Jos näissä hevosjutuissa on jotain oppinyt vuosikymmenten aikana, niin sen voisi tiivistää muutaman kirjaimen, vaikkapa A:n ohjelmaan. Ensimmäinen A on aika ja toinen A on ammattilainen. Kolmas A liittyy edelliseen eli apu, sen vastaanottaminen ja yhdistettynä tietenkin avun vastaanottaminen ammattilaiselta.

Hevosten kanssa ei voi olla kiire, ja silti meillä usein tuntuu olevan kiire. Nyt on vain tunti aikaa tai viikko tai kolme kuukautta. Eikä koskaan voi tietää kauanko se joku vie aikaa. Joskus se vie kauan ja joskus huomaat, että hups - se tapahtui jo. Asioilla on tapana tapahtua: niitä voi silloin tällöin ohjata, ehkä korjata ammattilaisen avulla niitä kulkemaan toivottuun suuntaan. Meillä voi olla suunnitelma ja sitten olemme valmiit muuttamaan sitä tarpeen mukaan.

Hevosen kavioseinämän kasvu on hidasta ja vanhemmilla hevosilla se hidastuu entisestään. Tässä tulee mukaan sitten uusi kirjain eli U, joka tarkoittaa uskoa siihen, että me voimme vaikuttaa asioihin. Joskus se tuottaa tulosta ja joskus ei - mutta aina kannattaa yrittää. 
19-vuotiaan hevosen kaviot kaksi vuotta sitten toukokuussa
Saman hevosen, tosin nyt kaksi vuotta vanhemman, kaviot 2018
Hevonen on kokonaisuus kuten muutkin elolliset olennot ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Apua on saatu ammattilaiselta eli Jaakko Turuselta, kotioloissa sitten Alpo on huolehtinut muun ajan vuolut ja kengitykset,  Ellu liikutuksen, minä ruokinnan ja rutiinit, muu hevoslauma on vastannut henkisestä hyvinvoinnista.

Värkkäyspäiviä 
Hevosten kanssa on ollut hauskaa värkätä tänä keväänä. Jossain on tavoite ja suunnitelma, ne ovat kuitenkin ajassa kiinni varsin löysällä narulla. 

Elsa saa etsiä omaa tasapainoaan ilman ratsastajan painoa
Quarter, puoliverinen ja suomenhevonen - kukin tyylillään ❤️
Ruuna irrottelee ja voimistelee 

Ja sitten ollaankin jo valmiita lähtemään iltapalalle tai minne nyt mennäänkin
Onko vähemmän enemmän vai miten se meni?

Värkkäysten lomassa tehdään töitä
Kun hevosen työosuus loppuu hyvään toisessa päässä kenttää,
satulan kantaja vaihtuu.
Raaputusta ja rupattelua

Loppukäyntiä. Kaikki ei aina ole sattumaa

Elsa etsii työasentoa, jossa se jaksaa kantaa myös ratsastajansa
Ja lopuksi hyvää alkanutta kesää kaikille! 

Tässä piti näkyä meidän molempien naamat kokonaisina

Tässä meidän molempien piti katsoa suloisesti kohti kameraa
Ensi kertaan ystävät! 

1 kommentti: