sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Stoalaisella tyyneydellä

reissaavat nämä hevoset. Lisa ja Martti matkustivat pitkästä aikaa yhdessä. Viimeisen vuoden aikana Lisa on käynyt klinikoilla useamman kerran ja Martti puolestaan valmennuksissa ja seuran kisoissakin, mutta yhteisiä matkoja ei ole muutamaan vuoteen ollut. Helmikuun alussa oli aika käyttää Lisa jälleen röngtenkuvissa ja kun sinne järjestyi kengityskin niin Martti sai lähteä mukaan kengänvaihtoon. 

Martti olikin tätä ennen käynyt vain kerran elämässään hevosklinikalla. Silloin Oulussa, jonka pihalla se näki elämänsä ensimmäisen asfaltin. Sellainen musta piha näyttää äärettömän syvältä hevosen silmin katsottuna. Muutenkin se ehkä oli  Martin mielestä  aika paska reissu, sinne kun jäivät myös ne ainoat, nimittäin pallit.
Nyt oli siis hevosille ihan rento reissu Rovaniemelle. Näillä sisaruksilla on kykyä ja luottamusta mukautua tyynesti erilaisiin tilanteisiin. Onko se sitten sitä ihmistenkin etsimää elämisen taitoa ja viisautta?
Perille tultua juopastiin kahvit kuten Lapissa on tapana
Onneksi ollaan vaan näitä varttihevosia, niin mahdutaan tällaiseen yhdelle hevoselle tarkoitettuun tilaan
Meillä ihmisillä oli tällä kertaa enemmän järjesteltävänä yhteisen päivän eteen. Aika montaa eri kalenteria tutkittiin ennenkuin paikalla olivat yhtäaikaa klinikan henkilökunta, Ellu ja Teme matkaten Sodankylästä Luoston kautta, Jaakko Järvenpäästä ja Matti Kemijärveltä. Me olimme Alpon kanssa sulatelleet traileria muutaman päivän (onneksi tammikuun jäätävät pakkaset olivat jo ohitse) ja ilmeisesti itse kukin oli heräillyt paljon ennen päivän valkenemista. 


Martin mielestä kengittäjä Matti on tosi mielenkiintoinen, joka puolelta!

Kaiken keskellä
ehtii miettiä, miten kiitollinen on. "Hyvään törmääminen" tekee mielen keveäksi ja sydämen onnelliseksi.

Ja niin sitä sitten toivoo, että saisi itse jonain hetkenä antaa kaiken kokemansa hyvän takaisin ihmisille. Ja siihen vielä vähän päälle. 
Lissu odottaa röngtenkuvausta ja Ellu hoitaa jotain tärkeää asiaa.
Ehkä tilaa Temen mukana Motonetistä jotain tarpeellista?
Lisa kengitysseppä Jaakko Turusen käsissä.

Reissupäivän jälkeen

on ollut hyvä taas rauhoittua hitaampiin hetkiin. Hengitys kulkee syvemmälle, syke laskee ja tunteetkin tasoittuvat pohjoisen talven väreihin sopiviksi. Kotona kaikki hyvin.
Alle metriset 
Aidat tuntuvat matalilta tällaisina talvina
Oppia ympäröivästä maailmasta 
mitä se sitten itse kenellekin tarkoittaa. Meillä se lienee juuri näin yksinkertaista - miksi sen sisäistäminen sitten on niin vaikeaa? 
Lepää riittävästi. Tee se mieluiten hyvässä seurassa.
Lepää riittävästi. Jos ei ole hyvää seuraa, valitse hyvä paikka.

Kun kuitenkin joskus pelottaa
niin silloin voi ottaa käyttöön ohjeita antiikin filosofeilta. 

"Ihmisiä eivät järkytä asiat vaan heidän uskomuksensa niistä" 
Epiktetos (n. 55 - n. 135 jaa) 

Minua auttaa luonto ja se vääjäämätön tosiasia, että luonnossa tapahtuu koko ajan. Sellaisia asioita, joihin minä en voi vaikuttaa, eli ne eivät siis ole minun vallassani. Siinäpä stoalaisuutta minulle. 

Yö muuttuu aamuksi. Kello on 08:10

Aamu muuttui päiväksi. Kello on 10:38
Sairaslomalaisen
paluu arkeen on ollut mukavampi kuin ehkä kokonaiseen vuoteen. Tämänkin asian voi oppia eläimiltä: juuri tällä hetkellä on merkitystä. 
Lisan ensimmäinen tarhausaamu klinikkareissun jälkeen tuotti iloa kaikelle kansalle

Jos ei paista aurinko, niin sitten sataa lunta.

PS. Tähän postaukseen minua innoitti erityisesti uuden opiskelun mukanaan tuoma kirja. Antti S.Mattilan 'Näkökulman vaihtamisen taito'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti