maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kesän varjoja

vaikkakin yöttömässä yössä. Tähän vuodenaikaan Lapissa ei nähdä porvarillista hämärää (aurinko on jo laskenut, mutta ulkona näkee vielä liikkua ja tehdä töitä) tai merenkulkijan hämärää (kirkkaimmat tähdet ovat jo näkyvissä, mutta merellä näkyy vielä horisontti) saatikka tähtitieteellistä hämärää. Meillä on nyt silkkaa valosadetta elokuulle saakka. 

Martille kelpaavat kaikki vuodenajat. 
Kesäkuussa
ei ole juuri tullut mieleen, että aurinko tosiasiassa kuumenee koko ajan. Aurinko lohduttaa meitä vielä hetken. Nykytiedon mukaan noin viisi miljardia vuotta, joskin meille viimeiset miljardit vuodet vanheneva aurinko paistaa liian kuumana. 

11.6.2015 
Tänä kesänä tuosta kuumuudesta ei vielä ole tarvinnut kärsiä. Ehkä jonain päivänä, ohikiitävän hetken verran iholla on tuntunut pieni häivähdys lämmöstä. Paljaan ihon hetki päättyy nopeasti ohikiitävän hyttysparven lähestyessä. 

Ne tulivat sittenkin, kuten kesään kuuluukin.
Kesäkuun varjot
tulivat ja kuukauteen on mahtunut paljon. Pieniä päivän iloja ja suuria tummia varjoja. Suomalainen kesä tuo usein mieleen surumielisiä tunteita. Ja joskus suomalaisessa kesässä myös tapahtuu surullisia asioita. 

Tummien varjoen välissä on se hetki kun ei tiedä onko nyt aamu vai yö.
Kaikk' elon etsijät, eksynehetkin
tulkaa kotiin!
Kohta jo korpien komerot tummuu, 
aurinko sammuu,
pimeys peittää maan,
portit suljetaan,
eivätkä aukene enää koskaan.  *


Kaksi kesää
Vanhan kansan mukaan aika ennen juhannusta on lyhyt eli pikkukesä ja juhannuksen jälkeen alkaa pitkä eli isokesä. Siksikö meille tapahtuu niin paljon? 

Iän myötä olen herkistynyt onnellisille asioille. Liikutun paljon pienistä onnellisista hetkistä, niitäkin on tähän kesäkuuhun mahtunut paljon. Niinkuin elämään aina. 

Illan valossa iltakävelyllä
Päivänvalossa päiväunilla
Martti ja Bruno ensimmäisenä kesäpäivänä
Daniela (22-v.) kulkee kesäpäivinä pihalla vapaana.
Itsenäiseen elämään kuuluu myös itseraaputus heinäpaalua vasten. 
Kissa ja mirrinminttu (se on kissan alla)
Vihreä ruoho pitkän talven jälkeen on tietysti hevosille suurta herkkua. Niilla kaikilla on oma tapansa nauttia siitä. 


Elsa etenee pitkin askelin jotta ehtii enemmän
Ja polvistumalla lähemmäksi saattaa saada hieman enemmän, hieman nopeammin? 

Lisan kuulumiset
Huhtikuussa kerroin Lissun pitkästä sairauslomasta, jota tällä hetkellä voidaan kutsua vaikkapa toipilaslomaksi ja toivon mukaan kohta jo kuntoutuslomaksi. Toukokuun loppupuolelta saakka se on ollut oireeton ja tällä hetkellä tuntemukset tulevaisuuden suhteen ovat iloiset ja toiveikkaat.

Se tarhaa edelleen rajoitetussa tilassa ja saa rajoitetusti ruokaa  - mutta rajattomasti hoitoa ja huomiota. Tästä jatkamme rauhallisesti, päivä kerrallaan. 

Aurinkoinen kesäkuun ilta!
Sisarukset yhdessä, Lisa ja Martti
Ja pikkusiskon oikeudella Lisa sanoo miten ryhdikkäänä Martin kuuluu seisoa! 
Heinäkuussa
kuulemma yölämpötilakin meillä voi olla yli 20 astetta, ja sitä kutsutaan trooppiseksi yöksi. Niitä odotellessa. (Lähde: Wikipedia)

Martti varautuu heinäkuun helteisiin etsimällä varjoisen paikan jo nyt. 

 * lainasin jälleen Eino Leinoa. Aivan kohta (6. heinäkuuta) hänen syntymästään tulee kuluneeksi 137 vuotta.

2 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmapaloja teidän suunnalta. Kiitos niistä! Minulle tuli eilen jo ihan haikea mieli. Tuntui, ettei kesä vielä ole edes tullut ja kohta se jo on ohi. Kylmä ja sateinen kesäkuu on haukannut ison osan ilosta. Kesäflunssa ei mitenkään auta tunnelman nostossa. Täytyy ruveta korjaamaan asennetta.Teidän nelijalkaiset näyttävät kuvissa mallia siitä, miten ollaan onnellisia ja nautitaan kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Oda samaa mieltä! Ja ilmiesesti siksi tuo rakastettu Eino Leino aina tulvahtaa mieleen kun "kesä taittuu". Vaikka ei sen kuuluisi mihinkään vielä taittua ... mutta jotenkin kesäkuu nyt söi toukokuun toiveet?
   Juuri siksi on niin antoisaa asua tässä "eläinpiirissä" - ne antavat sen toisenlaisen perspektiivin päivänkulkuun. Kyllä - aletaanpa mekin nyt nauttia tästä kesästä! :D

   Poista