sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Limbo, suomalainen hevosyrittäjä


Lopuillaan olevalla viikolla on vietetty mm. yrittäjän päivää suomalaisen yrittäjän kunniaksi sekä suomenhevosen juhlaviikkoa, joka ohjelman mukaan päättyi muutama tunti sitten. Minäkin ehdin vielä tunnelmaan mukaan, tosin yhdistäen nämä molemmat.

Kaikki alkoi aitojen uusimisesta
tänä kesänä. Alpo on tehnyt isoa urakkaa, hakenut riukuja metsästä, parkannut ne, sovittanut teräsjalkoihin, juntannut maahan ... vielä on vanhan aidan purku edessä.

Apulaiset ovat innokkaita vaikkakin vähän vasenkätisiä
Entinen aita kesti noin 12´vuotta, kaikki sateet, tuulet ja lumenmyräkät, muutamat jyrsimiset ja olisiko joskus joku vähän hipaissut kavioillaankin. Ja aidan uusimisesta nousi mieleen näiden vuosien aikana ne kaikki meillä työtä tehneet hevoset. Kuinka suomenhevosia oli joskus asiakaskäytössä enimmillään seitsemän. Nyt alkuperäisestä suomenhevoslaumasta on tallissa Limbo, ruunaporukan viimeinen. Tosin kaksi reipasta, myöhemmin tullutta tammaa edustaa samaa rotua vielä.

Tervolan poikia
Hilton Kilinän varsa, vuonna 1998 syntynyt suomenhevonen muutti meille nelivuotiaana untamona. Mutta kun emänemänä on Huli-Bingo, kahdeksan varsaa Tervolassa tehnyt tamma, niin eihän tyttärenpoika voi muuta olla kuin täysverinen suomalainen. Emä Hilton Kilinä on niinikään toiminut asiakaspalvelutehtävissä Rovaniemellä vuosikausia.

Voi pojat!

Millainen on suomalainen hevosyrittäjä? No se on työteliäs, vaatimaton, aika hiljainen ja sopuisa. Vilpitön ja avoin, joka ei tiedä maailman pahuudesta mitään. Joka lähtee töihinsä aina samalla tavalla ihmiseen luottaen, uskoen johonkin yhteiseen toimintaan.

Sellaisena se suomalainen hevonen saa ihmisestä parhaat puolet esille.

Monessa mukana, kaikkien kanssaEi sillä tehtävällä niin suurta merkitystä, se homma tehdään mikä kulloinkin on tarpeen.

Nuorten opetusta


Lapsenlikkana yötarhassa
Asiakkaita kesällä ja talvella

Tuhansia rekiasiakkaita ja satoja ratsastusasiakkaita. Kaikki vähän eri kieltä puhuen, mutta onneksi suomalainen ymmärtää eri kulttuurin edustajia. Kaikkina näinä vuosina vain kerran Limbo toi asiakkaan jängän reunalta umpihangesta omatoimisesti takaisin tallin pihaan. Espanjalaisen asiakkaan mielestä "hevonen ei halunnut lähteä". Emme koskaan kysyneet Limbolta sen tarkemmin asiasta.

Omassa porukassa, osa-aikaisissa hommissa

Limbo on nyt 16-vuotias ja on saanut pari vuotta olla helpommilla töin. Hieman kremppaa takajaloissa, mutta kenelläpä ei olisi kaikkien hommien jälkeen. Onneksi hevostilalla on sosiaaliturva kunnossa! Ei tarvitse murehtia tyhjänpäiväisiä asioita, voi keskittyä hyvään elämään. 

Syvää ja aitoa ystävyyttä, edelleen
Ja niin niistä koulutetuista nuorista kasvaa rinnalle aikuisia hevosia
Tämäkin kesä on ollut ihan hyvä kesä. Ainakin suomalaisen mielestä.

2 kommenttia:

  1. Hyvää Yrittäjäpäivää sinne näin jälkikäteen. Ihania ovat teidän työkaverit ja suurta on eläinrakkaus - joka suuntaisesti. Ihanaa syksyä teille kaikille niin kaksi kuin nelijalkaisillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Oda! Sinun yrittäjäsyksysi on ollut ihanan värinen - ja ilmeisesti väriliemien keittely vielä jatkuu kun olemme saaneet nauttia kesän "jälkilämmöstä". Sinulle ja Uldalle haleja!

      Poista