keskiviikko 6. elokuuta 2014

Pään päällä kuumaa

ja toisaalta taas sinistä ja avaraa. Meteorologin mukaan kesällä kuulemma erilaiset ilmojen virtaustyypit jäävät päälle pidemmäksi aikaa. Myös pohjoinen napa-alue lämpenee kesällä - ja se on tullut todistettua, nautittavaa!

Näillä leveyksillä ajatuksilla on tilaa karkailla
Taivaalla talven väri, mutta tämä sininen on kuumaa
Tehosekoittimen voimaa
Noissa mainioissa sään takaa blogeissa säätieteilijät kirjoittavat mieltä kutkuttavalla tavalla meitä kaikkia koskevista ilmiöistä. Nyt ollaan suuren tehosekoittimen pyörityksessä kun napojen kylmä ilma sekoittuu päiväntasaajan lämpimään ilmaan. Tätä on jatkunut viikkoja. Kuka enää muistaa, että juhannusaattona satoi lunta?

Laulattaahan tämä 
vaikka epävireistäkin ihmistä. Alitajunnasta nousevat kaikki laulut, joissa on vähänkään viitteitä kuumasta kesästä - tulee jopa hoilotettua kuumista kesäkaduista vaikka sellaisille kaduille on täältä kyllä melkoinen matka. Tunnelmaan sopivaan pölyiseen karjanajoon löytyy laulu ja täytyy vain hämmästellä kuinka suomenkieliset sanat sujuvat kymmenien vuosien jälkeenkin virheittä. Lännen tie!

Rollin' rollin' rollin ... kovin ovat raukeita nämä pollet 30 asteen lämmössä.
Hei - rawhide!


Preerian kuumuudessa voi keskittyä olennaiseen.
Tässä aamunavaus ennen kello kuutta.
Koko porukka ulkoruokintaan ...
Kissat ovat asustaneet jo viikkoja ulkosalla. Päivisin ne maata rötköttävät milloin missäkin, ehkä ne kokevat palanneensa sukujensa syntyjuurille? Liekö se sitten muinaisen Mesopotamian lämpö vai Kaukaasian kivikkojen kuumuus?


... tai jäähdyttelyä apukeinoin

Cooling off!
Nysse haaveilee talvesta 
Kokeilin sitä minäkin
ja siirryin ulos nukkumaan. Äänimaailma muuttuu ja kaikki aistit terävöityvät ulkona yön hiljaisina hetkinä. Tuuli ei ole vain tuuli, se on tarinaa ja tapahtumien leikkiä. Valo vaihtuu taivaanrannassa ja kaikki maailman oliot tietävät paikkansa. Kotipihan äänet luovat erilaisen maailman ja sen sisällä on hyvä olla.

Kissat ottivat minut ilomielin laumaansa. Yöt, vaikkakin melko valoisat vielä, ovat niille täyden elämän aikaa ja sen ne totisesti halusivat jakaa kanssani. Heräsin Vilman tuodessa minulle tuoretta ruokaa patjani viereen.
Vilma, illallisen tuoja
Ville kotiutumassa  yhteiseen pesään aamuyöllä

Onpa siis oikeasti ollut kesää! Ihan selkeästi päälle on parkkeerannut laaja aurinkoinen korkeapaine.

4 kommenttia:

 1. Nyssellä on kaunis talvenhaaveilupaikka :) Josku aikanaan täälläkin saalistajat kulkivat avoimista ikkunoista ja toivat tuliaisiaan tarjolle suoraan sänkyyn. Siinä on vaikea pysyä lajityypillistä toimintaa kannustavana emäntänä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tuo reki oli kauan ulkona ja sille olisi jo pitänyt rakentaa katos - helpompi näin.

  Ja emännän rooli on juuri kuten sanoit :D

  VastaaPoista
 3. Ihanan positiivista otetta :) Itsellä helteellä tahtoo vain käämit palaa ja katse haikaa varjon puoleen tai järveen uimaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Siihenkin oppii, otteeseen nimittäin. Jos talvella on -30° C kylmää ja kesällä saman verran kuumaa, on parasta vain ottaa annetut asiat hyvillä mielin vastaan.

   Tosin järveen pulahtaminen kuulostaa varsin hyvältä vaihtoehdolta!

   Poista