sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kesän iloja

ja oodi kesälle!

Lähes päivälleen 111 vuotta sitten (3.7.1903) Eino Leino kirjoitti Nocturnen, jonka lauluversiota kai me kaikki suomalaiset osaamme hyräillä ... Ruislinnun laulu korvissani ...

Liekö sattumaa,  näin on kuitenkin kirjoitettu: "Kesän 1903 alkupuolen säät olivat kehnonpuoleisia. Lämpötila kohosi harvoin kymmenen asteen yläpuolelle ja taivas itki alituisesti vettä." (Reijo Heikkinen)

4.7.2014

Tänään on Eino Leinon syntymäpäivä (s.6.7.1878) ja me voimme jälleen hyräillä kuinka ainakin kesäyön on onni omanamme.  Meille tuli tänään, aivan yhtäkkiä ja kerrasta kunnon kesä, ilmeisesti samalla kertaa koko Suomeen.


Puutarhaunelmiassakin kesä yllättää

Olen aina istuttanut paljon, siirrellyt perennoja pihan puolelta toiselle, kokeillut ennakkoluulottomasti kaikenlaisia kasveja ja viljelyksiä. Koskaan minun ei ole kuitenkaan tarvinnut sadonkorjuun kanssa hätäillä. 

Kaikkialla näkee viehättäviä puutarhoja ja ideat toukokuussa eivät meinaa mahtua päähän, saatikka pihaan. Tänä vuonna haluisin kokeilla mm. englantilaistyyppistä laatikkoviljelyä, kun rikkaruohojen hallitseminen olisi siten paljon helpompaa.
Ei tähän kyllä rikkaruohoja mahtuisikaan.
Salaatinsiemenet olivat toukokuussa NIIN PIENIÄ.
Mikä on hevosihmiselle sen ihanampi kasvi kuin ruoholaukka? Siis tutummin ruohosipuli. Luin jostain ettei sen kannata antaa kukkia, mutta olen asiasta toista mieltä.

Miten olisin löytänyt ruohosipulini ellei se olisi kukkinut?

Kesänyön unelmat säilyvät samoina

Kesällä tapahtuu myös ratsastuksessa mukavia asioita ja on paljon odotettavaa. Yhteisiä kursseja ja valmennuksia, ehkä reissujakin hevosten kanssa. On ihana kerääntyä hevosihmisten kanssa porukkaan ja viettää vuorokausi tai kaksi vain itse asiaan keskittyen. 

Tänäkin kesänä on tulossa Helinä Tuomikosken valmennuksia, Katariina Albrectin intensiivinen kurssi ja onhan meillä vielä syksyllä yhteinen tapahtuma ja lännenratsastuskilpailut!

Kohta taas ratsastetaan tarkkojen silmien alla,
ammennetaan oppia aamusta iltaan,
löydetään uusia ulottuvuuksia hevosten kanssa
Kaikki tämä on ollut tiedossa toukokuussa ja on ollut aikaa valmistautua asioihin. Pitkän talven jälkeen on mukava reippailla ja kohottaa kuntoa, käydä lenkillä ja hoitaa ruokavalio kuntoon. Jos jalka ei kestä juoksemista, niin voinhan aivan yhtä hyvin pyöräillä! 

Miten polkupyörässä voi kasvaa horsmia?
Ja kun tulee kursseja ja muitakin ihmisiä paikalle, niin arvelin voivani ostaa itselleni uudet ratsastushousut. Päädyin sitten muodikkaisiin ja suosittuihin ratsastusfarkkuihin. Ei siis mihinkään cowboyfarkkuihin (niitä jo on) vaan sellaisiin kireisiin, mitä näkee kataloogien kuvissakin. No ne oli kerrasta kireet!

Eihän ne mahtuneet kummallekaan, ei mulle eikä Lisalle!
Hoikat varjot meillä kuitenkin on - kiitos kesäpäivän auringon
Sulle laulan, neiti kesäheinä

joten nauttikaamme siitä. Tämäkin kesä on vain kerran. 

 "Nocturnen herkät säkeet puhuttelevat meitä suomalaisia niin kauan kuin me säilytämme yhteyden
luontoon ja arvostamme sen kauneutta. " 


Lainaus Reijo Heikkisen Nocturno-esseestä "Suomalaisen suviyön tuntojen tulkki".

2 kommenttia:

 1. Siun fiilistelyistä tuli melkein tippa linssiin :)

  terveisin
  Oda

  P.S. eikä se todellakaan ole hikipisara vaikka mittarissa huitelee + 30 asteen lukema

  VastaaPoista
 2. No niin, taasko sinä ystävä hyvä liikutuit ;)
  Meillähän taitaa linssit mennä huuruun vähemmästäkin. Kiitos!

  t. Henna

  VastaaPoista