sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Todelliseen talveen

ollaan hyvää vauhtia menossa. Viime yönä Sodankylässäkin mitattiin yli - 30 ° C:n asteen pakkasia ja
lunta meillä on nyt ollut jo monta viikkoa.

Marraskuun alun hetkiä, mielen maisemaa
Kaksi vuotta sitten, marraskuun puolessa välissä postasin oheisen kirjoituksen kuvineen. Vuosisadan myöhäisin ensilumen tulo. Tänä vuonna ollaan kai ainakin tilastojen mukaan oikeassa ajassa, tietysti paikasta riippuen.


Parempi lumi maassa
kuin vetenä pilvissä.  Päivää se valaisee ja muokkaa tutun pihan toisennäköiseksi. Virallinen lumensyvyys on nyt reilu 30 cm, mutta kyllä sitä paikoitellen yli polven on. Mittasin oman jalan maasta polveen ja 50 cm tuli mittaa, kengät jalassa.

Selkäännousua varten tarkoitettu penkki on ollut tauolla muiden mukana.

Marraskuu tarkoittaa kuukautta, jolloin ruohokasvit kuolevat, ovat martaina. Tähän marraskuuhun mahtui nopeita säänvaihteluita ja alati muuttuva maisema. Vähän kuten naisen mieli. 

Päivän virallinen pituus nyt noin 3 tuntia.
Seuraava täydenkuun aika on joulua edeltävällä viikolla. 
Paluu huoltoasemalle

Syyskuussa poikki napsahtaneet polvensiteet ovat saaneet kavereikseen ympäröiviä tukilihaksia ja liikkuminen on suoralla jo kutakuinkin normaalia. Tavallaan treenikausi on nyt siis korkattu, alustahan se taas piti aloittaa. Mutta kun riittävän monta kertaa aloittaa, niin kai sitä joskus perillekin pääsee? Tai lähelle ainakin.

Kärsivälliset treenikaverit
  
Kentällä oli eilen lunta riittämiin, kahlasi sitä sitten kahdella tai neljällä jalalla.

Jahas, jotain on tekeillä
Paksulainen narun molemmissa päissä. Tästä se lähtee...
Muutama hetki riittää, jatketaan toisena päivänä!

Korkealle ja kauas

ovat tavoitteet. Ja jos ei niin valtavan korkealle, niin satulaan ainakin.
Ja jos ei niin tavattoman kauas, niin lähimetsään ainakin. Ihan kohta.

Ja aina vain, taivas olkoon rajana. Ei yhtään sen vähempää.


2 kommenttia:

 1. Voi että! Ihana talvi siellä jo. Täällä meillä (maalla asutaan) on lunta sellaiset 10-15 cm :) Ja lämpötila vaan pysyy ja pysyy siinä -5 ja -15 asteen välillä... No parempi sekin kun ei mitään ;)

  Missä hinnoissa teillä on 1-2 h maastovaellukset? Ollaan tulossa keväällä maalis-huhtikuun vaihteessa Luostolle leirikouluun ja oltaisiin kiinnostuneita tulemaan teille ratsastamaan :) Ollaan kokeneita ja osa kisannut 50-60 cm tasolla/heC ja oman tallin poneilla vedetään ihan reippaat maastot laukkojen kera ongelmitta :) Joku sanoi että teidän maastot on 60€/tunti, mutta missä hinnoissa ne siellä on? Kun täällä kotitallilla on 20-25€/tunti niin enpä taida viitsiä siitä 60 e maksaa, tai ei budjetti riitä ;) Mutta tulipahan aika romaani, vastauksia odotellessa! <3
  Hyvää joulunodotusta!

  T. Kaksi 5-6 luokkalaista tyttöä maalta

  VastaaPoista
 2. Hei,
  kiitos viestistä. Toimimme yksityistallina eikä meillä ole tällä hetkellä tarjolla ratsastustunteja tai maastoratsastuksia.
  Talvi täällä tosiaan on jo pitkällä ja varmaan riittää sinne huhtikuulle saakka kun leirikouluun tulette!

  VastaaPoista