torstai 3. lokakuuta 2013

Kesätunnelmaa syksyllä

Sain jälleen kerran mahdollisuuden sukeltaa Pasin kuva-arkistoon ja palasin kuvien kanssa syyskesän tunnelmiin. Syyskuun alun kurssilla oli aurinkoa, värejä, lämpöä, hymyä ja hitunen haikeuttakin kuten syksyn kynnyksellä kuuluukin olla.

Kurssilaiset keskusteluissa, Bruno ja Martti
Tytöt ja Jojo
Pojat ja Mari
Mikä meitä koskettaa, liikuttaa? 

Usein ihmiselle pelkästään kahden eri raajan liikuttaminen eri suuntiin on ylivoimaisen vaikeaa. Saatikka sitten torson pitäminen paikoillaan, yhden raajan hidas siirtyminen aavistuksen verran taaksepäin kahden tehdessä toistuvaa liikettä toiseen suuntaan ja yhden pysyessä stabiilina paikallaan. Se tuntuu olevan jo korkeampaa tiedettä.

Hevonen puolestaan tekee kaiken sen - ja paljon muuta - kevyesti, ennen kuin ehdit edes huomata.


Ollaan näytillä
Ollaan kuulolla
Monelta kantilta
oivalluksia lisätään. Tietoa on paljon, tunnetta on paljon ja ymmärrys on toivottavaa.

Elsa etsii itseään
Ellu ja Elsa
Keskustelunurkkauksessa, ei kuitenkaan nurkassa
Mari ja Bruno preerialta tulossa
Omille teilleen menossa
Maisemaa kannuksilla tai ilman 
Teoriatunnin paikka
Muuttuvassa maailmassa
ei onneksi kaikkea tarvitse muuttaa. Vahva pohja tulee ajan myötä ja vain sellaisen päälle voi rakentaa uutta. Näistäkin kuvista löytää jo historiaa. Kiitos Pasille jälleen kerran oivaltavista kuvista.

 Ei tarkoitettu tukehduttaa opea!

Kukapa ei Martin kanssa haluaisi tanssia?
Karjapaimenilta tulee sanonta "cows make better horses" ja se on todeksi havaittu. Yhtä vakaasti haluan uskoa, että "horses make better humans".

PS. Sitäpaitsi tämä kaikki on kovin trendikästä. Sitran trendilista 2013 - 2014 julkaistiin syyskuussa. Siinä puhutaan mm. uudenlaisista hyvinvoinnin tarpeista, kuten kuulumisesta ja osallisuudesta, onnellisuudesta, mahdollisuuksista, hyvästä elämästä. Sitähän tämä on.Kaikki kuvat on otettu syyskuussa 2013 Helinä Tuomikosken kurssilta Luostolan hevostilalla. 

2 kommenttia:

 1. On siitä tuosta teijän Martista kasvanut kyllä hieno ja skarpinnäköinen nuorimies! Eikä tuon lopunkaan nuorison yhtään hävetä tartte! :D
  T. Sari Haapakoski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiva kuulla Sari! Muistathan millainen veijari se oli jo pienenä, sillä on sama ilme vaikka massaa tullut enempi. Jos Lappiin joskus tulet, niin muista ajella Alakitisentien kautta :)

   Poista