sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Sylissä joulun


Perinteen matkassa joulun rauhassa
Monen, monen vuoden jälkeen perinteinen joulurauhan julistus ulottui matkailutilan arkeen. Hevosilla ja ihmisillä oli ihan oikeasti ja virallisesti vapaata ja kahteen vuorokauteen on mahtunut asioita kymmenien vuosien takaa.

Tuntemalla entisen, voimme yhdistää mennyttä ja nykyistä, olevaa ja tulevaakin. Osaamme vanhoja tapoja, vaikka emme aina tiedä missä me olemme niitä oppineet, kuka ne meille rakensi?


Tutussa pihapiirissä lienee liikkunut haltioitakin, siltä se ainakin on tuntunut. Suomalaisessa kansanperinteessä haltiausko on aina ollut vahva ja mitäpä tuota kiistämään. Perinteisillä tavoillammehan me pyrimme miellyttämään luonnonhaltioita, jotta nämä parantaisivat meidän olojamme. Parhaani minäkin tein tulia sytyttämällä ja metsänväkeäkin ruokkimalla!

Yhdessäolemisen aikaa
Niiden kanssa, jotka ovat täällä kanssamme, lähellä ja läsnä. Perhe ja sukulaiset, meitä vanhemmat ja meitä nuoremmat.


Ajatuksissa niiden kanssa, jotka ovat jo jossain kauempana.


Onnellinen joulu
Tällaisen joulun muistaa. Kiireettömyyden tuntu vaikka touhua on paljon. Kaikki tehdään yhdessä yhteisen hyvän eteen. Voisiko sitä jatkaa yhteiseen hyvään arkeen?
2 kommenttia:

 1. Ihanaa joulutunnelmaa Luostolassa! Tiedän kuinka paljon osaatte arvostaa vapaata ja rauhallista Joulua - minäkin olen saanut viettää sellaista myös vuosikausiin ensimmäistä kertaa. Ehkäpä ne haltijat katsovat hyvällä tätä kiireettömyyttä ja ovat suopeita tulevana vuonna ;)
  Tapaninpäivän terveiset Ylä-Lapista
  Oda

  VastaaPoista
 2. Hei Oda,
  kiitos sanoistasi. Ja ehkä meidän tarinantutkimusretkemme ovat tosiaan tuottaneet meille nämä vapaat...!
  Tapanina asiakaspalveluun - hyvillä mielin!

  VastaaPoista