torstai 4. elokuuta 2011

Rajatonta aikaa

Melkein joka päivä tulee huokaistua: "voi kun olisi enemmän aikaa". Tai: "miksi aika on niin rajallista?"  Onko se tosiaan niin? Eikö se hetki ole juuri niin pitkä tai lyhyt kuin miten sen haluamme kokea? 
(Kuva Luoston Pikkis, kuvankäsittely Henna)


Niin tai näin, viime viikonloppuna oli kuitenkin mahdollista ottaa kaikenlaista aikaa: lyhyttä ja pitkää, syvää ja leveää. Lisäksi saimme tehdä töitä ammattilaisen ohjauksessa, aamusta iltaan. Amerikkalainen, 89-vuotias hevosmies Jack Brainard sanoo: "Anna jonkun toisen näyttää sinulle miten tehdä, ja sinusta tulee paljon parempi. Jos minä haluan oppia jotain, menen sellaisen luo, joka osaa enemmän kuin minä."

Hevosten aikakäsitys on tässä ja nyt. Siihen ei mahdu aamun liian laihaksi keitettyä kahvia, tai eilistä ärsyttävää jonossa kiilajaa, saatikka mahdollista ylihuomista lentolakkoa, ratsastajan ylipainoa tai kastelemattomia kukkia.

Carpe Diem - tartu hetkeen

Ei siis mitään uutta auringon alla eikä pyörää tarvitse keksiä uudestaan. Jo ennen ajanlaskumme alkua elänyt Horatius kehoitti tarttumaan hetkeen ja olemaan luottamatta liikaa huomiseen!
Varsinkin nuorten hevosten kanssa touhutessa ajatukset on pidettävä tässä hetkessä. Toki kaikki hevoset ikään, rotuun tai koulutustasoon katsomatta ansaitsevat meiltä saman keskittymisen ja ajassa olemisen. Vanhemmat ja kokeneemmat kylläkin sietävät meiltä enemmän "off-hetkiä". 
Preerialla pölisee niinkuin kuuluukin.
Kirkasta mieli

Mitä haluat tehdä hevosesi kanssa? Haluatko mennä sen kanssa maastoon nauttimaan luonnosta vai tähtäätkö kilpailumaailmaan? Haluatko ylläpitää hevosesi terveyttä ja hyvinvointia? Haluatko kouluttaa sen mahdollisimman korkealle? Haluatko vanheta sen kanssa turvallisesti? Haluatko jakaa sen kyvyt läheistesi kanssa?

Kun ihmisen mieli on kirkas ja tietoinen tavoitteistaan, voit olla varma, että hevonen seuraa ajatustasi.
Henna ja Pete 
Me ollaan niin tosissaan ...
- ja Pete ehtii kysyä mitä se nyt taas olikaan mitä piti tehdä??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti