tiistai 12. heinäkuuta 2011

Tyttöenergiaa Luostolan hevostilalla

Lisan ihmeellinen maailma
Vanhassa tarinassa 1860-luvulta Ihmemaa on juuri niin kummallinen kuin sen kuuluukin olla ja Liisa-tyttö Ihmemaassa rohkeampi kuin moni muu. Hieman sama tunne tulee seuratessa tätä meidän kolmivuotiasta quartertammaa. Rohkein mielin ja matalalla pulssilla se tutustuu uusiin asioihin omassa maailmassaan.Nimensä veroinen Playin Chic Lisa 
Emänsä värinen Lisa on saanut viettää turvallista hevoselämää laumassa. Se on oppinut hevosten maailmassa hevosten tavoille ja suhtautuu erityisen luottavaisesti myös ihmisiin. Varsana vieroituksen jälkeen se vietti aikaa myös "kimppakämpissä" asuen milloin mummonsa, milloin pari vuotta vanhemman ruunan kanssa. Ei ongelmia. Siispä tyyli on tämän lyylin peruspiirre.

Lisa kahden viikon ikäisenä.
Kuvasarjan on ottanut Pasi Hiltunen.

Nuorikin hevonen on hevonen 
Hevonen oppii vain ollessaan rauhallinen ja rento. Samoin hevoselle tulisi pystyä tarjomaan hyviä kokemuksia, onnistumisen iloa. Se kasvattaa entisestään hevosen luottamusta ja vahvistaa suhdetta ratsastajaan. Vähän on paljon tässäkin tapauksessa. Ja kuten on joskus sanottu: hevonen on mielipide neljällä jalalla.

Lisa 2 vko (kuva: Pasi Hiltunen)
Lisa 3 vuotta (kuva: Luoston Pikkis)

Oishan noita juttuja Lisallakin
Viime vuonna eli Lisan ollessa 2-vuotias, se totutettiin varusteisiin. Sen selässä käytiin, vaikka sitä ei varsinaisesti ratsastettu. Nyt 3-vuotiaana Lisa suhtautuu uusiin asioihin aika rauhallisesti ja varsamaisen uteliaasti. Ja oppii koko ajan lisää!

Ai miks pitää olla paikallaan jos et sinäkään ole?

Hei aidan takana ois kavereita!

Ai tää on sitä maastoilua?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti