maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kesä tuli Lappiin - ja uusi blogi myös!


Tervetuloa mukaan seuraamaan Luostolan hevostilan kuulumisia. Vanhat sivumme (www.luostolahorsefarm.com) toimivat vielä syksyyn saakka.

Staattiset nettisivut tahtovat olla aina hieman työläämpiä (lue=hitaampia) päivittää ja toivottavasti tässä blogimuodossa saan pidettyä parempaa tahtia kuulumisten suhteen.

Oikea hevoskesä alkaa
Tänään Lapissa puhaltaa ihanan lämpimät tuulet ja aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta. Huomiselle onkin sitten luvassa jo hellesäätä! Parasta tässä alkukesässä on "itikkavapaa-aika" eli vielä ei noita sääskiä tai hyttysiä ole juurikaan näkynyt. Hevoset saavat nauttia ihan oikeasti hetken tästä ihanuudesta ja yöpyä rauhassa ulkona.

Luostolan hevostilan nuoret hevoset
Hups, aika kului jouten ja nyt ne pikkuvarsat ovatkin kaikki jo 3-vuotiaita ja seuraava junnu jo 5-vuotias.On mielenkiintoista touhuta noiden nuorten hevosten kanssa. Ja kaikki ne ovat sitten tasan aivan erilaisia...

Niiden kanssa on tehty asioita jo niiden ollessa maitovarsoja. Se helpottaa tätä ratsastuksellista sisäänajovaihetta - mutta mitään ei silti voi pitää itsestäänselvyytenä. Eipä se nuori hevonen oikein heti tahdo ymmärtää, miksi ihmeessä pitäisi liikkua eteenpäin, kun tuonne selkään laitettiin vaikka mitä. Ja johan minä kävelin jo yhden ympyrän...pitääkö vielä mennä toinenkin? Ai ja kolmas? Ei tämä olekaan niin kivaa, tuntuu joku tuumivan.

Jokaiselle jotakin
Aika luontevasti Ellulle tuntuu sujahtavan nuo säpäkämmät hevoset ja Henna koittaa sitten Elsan kanssa harkita sitä seuraavaa siirtoa. Alpohan on kyllä opettanut Elsan satulaan jo sen 2-vuotiskesänä ja reen eteenkin viime talvena, että ehkäpä Hennan tehtäväväksi jää Elsan motivoiminen ratsun tehtäviin...

Limbo ja Ellu, takana tukka hulmuten pikku Liisa

Ellu ja Pete toukokuussa 2011

Elsa ja Henna huhtikuussa 2011, mietitään porukassa


Martista ei ollut tuoreempaa työskentelykuvaa!
Tämähän on viime kesältä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti